ΡΟΖ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Εγκάρδια Στήριξη στον Αγώνα Κατά του Καρκίνου του Μαστού

Στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, τον Οκτώβριο του 2023, η LELOSI, γνωστή μάρκα ρούχων σε όλη την Ευρώπη, ξεκίνησε μια ειδική καμπάνια στο πλαίσιο του ΡΟΖ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Η δέσμευση για δωρεά μέρους των εσόδων από την πώληση των ροζ προϊόντων στην Europa Donna Slovenia έγινε πραγματικότητα.

Ευαισθητοποίηση και υποστήριξη

Η LELOSI εξέφρασε τη δέσμευσή της για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού μέσω του πρότζεκτ ΡΟΖ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Όχι μόνο δημιουργήσαμε μια ειδική προσφορά χρησιμοποιώντας τον κωδικό PINK30 για εκπτώσεις στα ροζ προϊόντα, αλλά δεσμευτήκαμε επίσης να δωρίσουμε μέρος των εσόδων στην Europa Donna Slovenia, την Σλοβενική ένωση για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, μια ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική πολιτική κοινωνική οργάνωση.

Στο τέλος του 2023, δωρίσαμε 5.000 ευρώ στην Europa Donna Slovenia. Αυτή η χειρονομία επιβεβαίωσε την αφοσίωσή μας στα κοινωνικά υπεύθυνα έργα.

Ο Matej Slapnik, Διευθυντής της UVECTO d.o.o., της εταιρείας πίσω από το εμπορικό σήμα LELOSI, δήλωσε για αυτή την ευκαιρία: «Στη LELOSI, πιστεύουμε στη δύναμη της αλληλεγγύης και της κοινοτικής ευθύνης. Η δέσμευσή μας δεν είναι μόνο στη μόδα αλλά και σε ανθρωπιστικούς σκοπούς. Κάθε αγορά ενός από τα ροζ προϊόντα, δεν ήταν μόνο για έκφραση του στυλ αλλά και για την υποστήριξη στον αγώνα κατά του Καρκίνος του στήθους. Θέλουμε οι πελάτες μας να αισθανθούν τη σημασία μιας κοινότητας που ενωμένοι αλλάζει την κόσμο και στέκεται δίπλα σε όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας».

Το LELOSI είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μάρκα ρούχων, είναι σύμβολο αλληλεγγύης, ευθύνης και εγκάρδιας αφοσίωσης. Η δωρεά μας και το πρότζεκτ ΡΟΖ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ αποτελούν παράδειγμα ότι η βιομηχανία της μόδας μπορεί να γίνει κινητήρια δύναμη για το καλό στην κοινωνία. Η δέσμευσή μας δεν τελείωσε με τον Οκτώβριο ή το τέλος του 2023 αλλά συνεχίζεται και το νέο έτος. Πιστεύουμε ότι οι μικρές χειρονομίες και η επίγνωση της σημασίας της υποστήριξης μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Το 2024 θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά με ενθουσιασμό και σε διάφορα άλλα πρότζεκτ που όχι μόνο θα αντικατοπτρίζουν την επωνυμία μας αλλά θα έχουν επίσης ένα φιλανθρωπικό σκοπό.

Καρκίνος του μαστού στη Σλοβενία και πρόληψη

Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας. Η Europa Donna Slovenia δηλώνει ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος μεταξύ των γυναικών στη Σλοβενία. «Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την μία από τις πέντε νέες περιπτώσεις καρκίνου στις γυναίκες. Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία ασθένεια, καθώς ένα έως δύο τοις εκατό των ανδρών προσβάλλονται επίσης από αυτόν. Σύμφωνα με το Μητρώο Καρκίνου της Σλοβενίας, το 2019, 1.583 άτομα διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού, εκ των οποίων 1.568 ήταν γυναίκες και 15 ήταν άνδρες. Εκείνη τη χρονιά, 433 γυναίκες και δέκα άνδρες πέθαναν από τον καρκίνο του μαστού».

Συνεχίζουν ότι τα ποσοστά επιβίωσης ποικίλλουν μεταξύ περιοχών, νοσοκομείων και χωρών, αλλά αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, κυρίως λόγω της αποτελεσματικότερης ανίχνευσης και θεραπείας. Το οργανωμένη εθνικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου DORA έχει σίγουρα συμβάλει στον εντοπισμό μικρών αλλαγών που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή θεραπεία.

Τα προληπτικά μέτρα για τον καρκίνο του μαστού περιλαμβάνουν τους ακόλουθους παράγοντες:

Αυτοεξέταση μαστού

Για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη συνήθη εμφάνιση των μαστών σας. Οι μηνιαίες αυτοεξετάσεις μας επιτρέπουν να παρατηρούμε γρήγορα τυχόν αλλαγές, όπως σκληρότητα, εκκένωση, αλλαγές στο μέγεθος και το σχήμα του μαστού και άλλες ανωμαλίες που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν καρκίνο του μαστού.

Τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι

Οι τακτικοί έλεγχοι με γιατρό είναι σημαντικοί για την έγκαιρη ανίχνευση τυχόν προβλημάτων.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα προβολών DORA

Είναι σημαντικό για τις γυναίκες να συμμετέχουν στο εθνικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου DORA για την έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου του μαστού. Το πρόγραμμα καλεί γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών για προληπτικό έλεγχο και μαστογραφία κάθε δύο χρόνια.

Επίγνωση γενετικών και μη γενετικών παραγόντων

Η συνειδητοποίηση γενετικών και μη γενετικών παραγόντων παίζει βασικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η κατανόηση αυτών των παραγόντων επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό των κινδύνων και την υιοθέτησή των προληπτικών μέτρων για τη διατήρηση της υγείας του μαστού.

Υγιεινός τρόπος ζωής

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, η τακτική σωματική δραστηριότητα και μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση

Η τακτική λήψη πληροφοριών για τον καρκίνο του μαστού και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τον σημασία της έγκαιρης ανίχνευσης.

Τονίζουμε ότι κανένα προληπτικό μέτρο δεν εγγυάται πλήρη προστασία, αλλά ο συνδυασμός της εφαρμογής αυτών των προσεγγίσεων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Εμείς επίσης συστήνουμε να συμβουλευτείτε τον γιατρό που έχετε επιλέξει σχετικά με τις ατομικές σας ανάγκες αλλά και τους κινδύνους.

Συγγραφέας: Nikolina Koljanin