Συμβουλές για έναν καλό ύπνο τα καλοκαίρια βράδια

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, ο καλός ύπνος μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Για να σας βοηθήσουμε να περάσετε αυτές τις ζεστές νύχτες, έχουμε ετοιμάσει μερικές συμβουλές για έναν ξεκούραστο ύπνο. Θέλουμε να νιώθετε άνετα, γι' αυτό επαναφέρουμε τη συλλογή Ειδικής Έκδοσης, η οποία περιλαμβάνει άνετες και κομψές κοντομάνικες νυχτικιές, νυχτικιές με ¾ μανίκια και πυτζάμες.

Δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον ύπνου

Για να έχετε έναν καλό ύπνο, δημιουργήστε ένα άνετο και χαλαρωτικό περιβάλλον. Βεβαιωθείτε ότι το υπνοδωμάτιό σας είναι σκοτεινό, ήσυχο και δροσερό. Οι σκοτεινές κουρτίνες μπορούν να μπλοκάρουν το φως, ενώ ο κλιματισμός μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας. Είναι επίσης σημαντικό να αφαιρείτε από το δωμάτιο οποιεσδήποτε συσκευές που προκαλούν αναστάτωση, όπως η τηλεόραση ή οι υπολογιστές.

Επιλέξτε ελαφριά κλινοσκεπάσματα

Κατά την επιλογή των καλυμμάτων για τις καλοκαιρινές νύχτες, η επιλογή φωτεινότητας και αναπνέοντος υλικού θα παρέχουν καλύτερο αερισμό και θα βοηθήσουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας. Αυτά τα υφάσματα θα απορροφούν επίσης την υγρασία και θα σας προσφέρουν έναν πιο άνετο ύπνο. Αποφύγετε τα βαριά σκεπάσματα και προτιμήστε ένα λεπτά υφάσματα.

Διατηρήστε μια ρουτίνα ύπνου

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τον καλό ύπνο είναι η συνέπεια. Προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων. Αυτή η ρουτίνα θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το εσωτερικό βιολογικό σας ρολόι, οδηγώντας σε καλύτερη ποιότητα ύπνου. Αν δεν έχετε πρόβλημα με τον ύπνο, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ρουτίνα ύπνου, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου ή η ακρόαση χαλαρωτικής μουσικής.

Αποφύγετε τα βαριά γεύματα και τα ποτά πριν τον ύπνο

Τα βαριά αλκοολούχα ποτά πριν τον ύπνο μπορούν να τον διαταράξουν. Αποφύγετε τα βαριά γεύματα και τα δυνατά ποτά τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο. Αντίθετα, προτιμήστε ένα ελαφρύ σνακ. Επίσης, περιορίστε την πρόσληψη καφεΐνης το απόγευμα και το βράδυ.

Μείνε ενεργητικός

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον ύπνο σας, αλλά να αποφύγετε την έντονη προπόνηση ακριβώς πριν τον ύπνο. Ασκηθείτε την ημέρα για να ανακουφίσετε την ένταση και να βελτιώσετε την ευεξία σας. Η σωματική δραστηριότητα θα ενισχύσει την ενέργειά σας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι για τη συνολική υγεία και ευεξία σας. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα, παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά σας. Ωστόσο, αποφύγετε να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες υγρών πριν από τον ύπνο για να αποτρέψετε το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Απολαύστε χαλαρωτικές βραδινές δραστηριότητες

Η ενασχόληση με χαλαρωτικές δραστηριότητες το βράδυ μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία του σώματος και του νου σας για τον ύπνο. Δοκιμάστε διαλογισμό, βαθιές αναπνοές, γιόγκα, για μείωση του στρες και του άγχους. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο.

Περιορίστε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών

Το μπλε φως που εκπέμπεται από κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτ και υπολογιστές μπορούν να παρεμβαίνουν στον φυσικό ύπνο. Προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση αυτών των συσκευών πριν τον ύπνο. Αντίθετα, εστιάστε σε χαλαρωτικές δραστηριότητες όπως το να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να ακούσετε μουσική.

Βελτιώστε την ποιότητα ύπνου

Τα αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Δοκιμάστε να απλώσετε μερικές σταγόνες στο μαξιλάρι σας χρησιμοποιώντας ένα μπουκαλάκι σπρέι στην κρεβατοκάμαρα. Η λεβάντα προσφέρει ηρεμιστικές ιδιότητες, που μπορεί να μειώσουν το στρες και το άγχος και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Το χαμομήλι μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό.

Κοιμηθείτε με νυχτικές και πιτζάμες LELOSI από τη συλλογή Ειδικής Έκδοσης

Η επιλογή σας για νυχτερινά ρούχα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον ύπνο σας. Το LELOSI προσφέρει μια συλλογή Ειδικής Έκδοσηςπου περιλαμβάνει μακριές πιτζάμες, κοντομάνικες νυχτικιές και πιτζάμες σε σορτς. Φτιαγμένα από υλικά που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία και παρέχουν ουράνια άνεση, αυτά τα κομμάτια διαθέτουν κομψές λεπτομέρειες από δαντέλα που προσθέτουν μια πινελιά πολυπλοκότητας, εξασφαλίζοντάς σας γοητεία ακόμη και στο κρεβάτι. Επιλέξτε ανάμεσα σε νυχτικιές με ¾ μανίκια, καθώς και πιτζάμες με ¾ μανίκια. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι θα είστε άνετα τις ζεστές νύχτες και θα ξυπνάτε νιώθοντας ανανεωμένοι.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές για έναν καλό ύπνο, μπορείτε να νικήσετε τη ζέστη και να εξασφαλίσετε ξεκούραση. Με την συλλογή Ειδική Έκδοση νυχτικών και πιτζάμων, θα απολαύσετε την ουράνια άνεση και την κομψότητα.

Ευχόμαστε καληνύχτα και όνειρα γλυκά!

Προετοιμασία: Nikolina Koljanin